Úspěch Karolíny Vyvialové z SDH Karviná Hranice na mistrovství světa v PS.

23.10.2021 20:07

Statutární město

Karviná

Bc. Jan Šimerda

Článek do Karvinského zpravodaje
Mistrovství světa v požárním sportu.

 

Největší události letošního roku pro dobrovolné hasiče bylo Mistrovství světa v požárním sportu mužů a žen, které se letos konalo ve dnech 30. 8. – 6. 9. 2021 v Karagandě republika Kazachstan

Pro  sbor dobrovolných hasičů Karviná – Hranice a Okresní sdružení hasičů Karviná, byla tato událost o to radostnější, že v družstvu žen Českou republika reprezentovala i naše členka Karolína Vyvialová.

Karolína reprezentovala českou republiku ve všech soutěžních disciplínách, když tu největší radost udělala nejen sobě, ale hlavně trenérovi reprezentace Liboru Mrozowskému v běhu na 100 m překážek, který průběh mistrovství komentoval těmito slovy: „S celkovým umístěním jsem spokojen, velkým úspěchem je pro nás vítězství v požárním útoku, ale největší radost máme z naší mistryni světa Karolíny Vyvialové.

Ano, novou mistryni světa v běhu na 100 m překážek časem 16,11 s. je naše Karolína Vyvialová.

Děvčata bojovala o co nejlepší umístění družstva ve všech  soutěžních disciplínách, když ve výstupu na věž se umístila na 4. místě, v běhu na 100 m překážek 3. místo, 

ve štafetě na 4 x 100 m překážek m. Místo a v požárním útoku vybojovala 1. Místo.

Celkové se družstvo žen umístilo na 4. místě.

Celoroční náročná příprava přinesl své výsledky v podobě dvou zlatých a jedné bronzové medaile, které si Karolína z mistrovství světa odváží.

Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci nejen české republiky, ale i našeho Okresního sdružení hasičů Karviná a samozřejmě Sboru dobrovolných hasičů Karviná – Hranice..

O titul mistrů světa bojovali i naši dorostenci a dorostenky.

Mistrovství světa dorostu v požárním sportu, které se letos konalo ve dnech 9. – 15. 8. 2021 v Chorvatském  Čakovci, bylo pro českou výpravu historický nejúspěšnějším šampionátem. Naše reprezentační výprava vedená starostkou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezská paní Ing. Bc. Monikou Němečkovou si vedla velice úspěšně a v těžké konkurenci docílila vynikajících výsledků.

Celkově česká výprava vybojovala deset medaili ve čtyřech soutěžních i disciplínách dorostenců a dorostenek. A to 4 zlaté, 5 stříbrných a 1 bronzovou medaili.

 V poslední soutěžní disciplíně požárním útoku obě družstva jak děvčata, tak i kluci nezklamali a vybojovali první místa.

Český tým dorostenců nastoupil v sestavě Petr Loukota, Lukáš Flégr, Jakub Styblo, Adam Šíp a    člen SDH Karviná – Hranice Jakub Michalski a docílili času 22,58 s.

Díky tomuto výsledku v požárním  útoku se v celkovém hodnocení Češky stály mistryně světa a Češi vicemistry světa.

Člen sboru dobrovolných hasičů z Karviné – Hranic, Jakub Michalski, člen reprezentačního družstva dorostenců si odváží z Čakovce zlatou medaili za vítězství družstva v požárním útoku, a stříbrnou medaili s titulem vicemistrů světa české reprezentace dorostenců.

Kuba nezklamal a vzorně reprezentoval náš sbor dobrovolných hasičů, Okresní sdružení hasičů Karviná a hlavně českou republiku v družstvu dorostenců ČR.

Největší zásluhu na přípravě  mladých hasičů – reprezentantů ve Sboru dobrovolných hasičů Karviná – Hranice má starosta sboru a zároveň trenér Zdeněk Witosz.

Český pohár „Stovkování“

Do letošní soutěže českého poháru v běhu na 100 m s překážkami – stovkování se letos  zapojili  i dva členové SDH Karviná – Hranice, kteří úspěšně reprezentovali Okresní sdružení hasičů Karviná. V kategorii starších dorostenců Jakub Michalski a v kategorii žen Karolína Vvialová.

Po celoroční poctivé přípravě v tělocvičně a v parčíku u hasičské zbrojnice oba věřili v co nejlepší umístění ve všech pěti kolech soutěže.

Umístění našich reprezentantů v jednotlivých kolech soutěže:

Ostravská stovka – Nová Ves   

Jakub Michalski              2. místo  čas  16,89 s

Karolína Vyvialová        1. místo čas  16,69 s

 

Třebíčská stovka 

Jakub Michalski                2x NP

Karolína Vyvialová        1. místo čas  16,89 s

 

Pražská stovka 

Jakub Michalski              7. místo  čas  17,12 s 

Karolína Vyvialová  se soutěže nezúčastnila

 

Bludovská stovka

Jakub Michalski              1. místo  čas  16,53 s

Karolína Vyvialová       1. místo  čas  16,53 s

 

Noční stovkování  Kamenec

Jakub Michalski se soutěže nezúčastnil

Karolína Vyvialová        1. místo  čas  16,68 s

 

Celkové umístění reprezentantů OSH Karviná:

 

Jakub Michalski              7. místo

Karolína Vyvialová        1. místo

 

Děkujeme za vzornou reprezentaci.

 

Josef  Kunz

Další informace o mistrovství světa v PS mužů a žen najdete zde: